Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Varnu prozradil požár

Dnes ve čtvrt na pět ráno vyjížděli policisté pohotovostní motorizované jednotky do ulice Koněvova, kde mělo dojít k požáru v tamním hotelu.

Po příjezdu se policisté spojili s personálem, který jim sdělil, že hlásiče požáru oznámily kouř v celém objektu. Z toho důvodu provedli policisté společně s hasiči evakuaci přibližně padesáti hostů. Následným prošetřováním muži zákona zjistili, že původcem kouře byl hořící ručník, který vzplál díky neopatrné manipulaci se svíčkou. Navíc se ukázalo, že svíčku obyvatelé jednoho pokoje používali k nekalé činnosti.

Konkrétně k výrobě drogy, kterou „vařili“ přímo na pokoji. Čerstvě vyrobenou drogu a část varny zajistili policisté přímo ve zmiňované místnosti, druhou pak pod okny pokoje. Tam ji vyhodila dvojice hostů, která se tak chtěla poměrně naivním způsobem zbavit důkazů. I přes tuto snahu skončil jedenačtyřicetiletý muž a jeho devatenáctiletá partnerka na policejní služebně pro podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kdy jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Nutno zmínit, že se dvojice ještě na místě nálezu k citovanému protiprávnímu jednání doznala.

Zdroj: PČR kpt. Mgr. Tomáš Hulan

Sdílet