Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

I přes oživování se nepodařilo muže přivést k životu

Dne 23. 3. 2012 v 11:10 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže ze Vsetínské Bečvy u obce Karolinka. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma vozy, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z obce Karolinka. Po příjezdu k události bylo zjištěno, že došlo k tonutí muže středního věku.

Svědci viděli plavat tělo muže po Vsetínské Bečvě u obce Karolinka na Nový Hrozenkov. Hasiči ze Vsetína proto vytvořili u obce Nový Hrozenkov záchytné místo a vydali se proti proudu řeky. Od Karolinky pokračovali dobrovolní hasiči.

Po deseti minutách pátrání u řeky se podařilo hasičům objevit tělo muže, které plavalo v řece. Hasiči ho bleskově vytáhli na břeh a zahájili resuscitaci. Oživovací pokus trval až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. I přes veškerou snahu záchranářů se muže nepodařilo přivést k životu a lékař musel konstatovat smrt. Místo bylo předáno policii.

Hasiči ze Vsetína absolvovali před pár dny speciální školení a výcvik právě na rozvodněné řece. Přestože dnešní zásah neskončil šťastně, tak získané zkušenosti a praxe přináší další poznatky do naší práce a náročných zásahů. Podmínky zásahu byly takřka shodné s výcvikem, především zvýšenou hladinou vody při jarním tání.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet