Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze Zlínského kraje pomáhali u dvou událostí v dopravě

Dne 23. 3. 2012 vyjížděli profesionální hasiči na pomoc po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

13:21 – Malenovice

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela na pomoc po havárii osobního auta. Z Přerova na místo vyjeli také drážní hasiči. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního vozu zn. Š Octravia.

Řidič vyjel mimo hlavní komunikaci a havaroval s vozem do blízkosti železniční tratě. Při havárii se zranil spolujezdec na ruce. Hasiči byli na místě za pět minut po výjezdu ze stanice. Zraněné osobě byla poskytnuta péče a následně si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Doprava na železnici byla zastavena, hlavní silniční tah byl průjezdný s omezením. Místo bylo předáno drážním hasičům a policii.

15:40 – Lhota u Vsetína

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního auta zn. Peugeot 306 a motocyklu zn. BMW.

Po vzájemném střetu auta a motocyklu došlo ke zranění motorkářky, která utrpěla středně vážné zranění ruky. Do své péče si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ji ošetřila.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody byly vraky odstraněny a byl uvolněn provoz na hlavním silničním tahu I/69. Událost šetřila policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet