Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru v kuchyni nebyl nikdo zraněn

Dne 23. 3. 2012 v 18:24 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Jarošově. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Jarošova, Bílovic a Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru rodinného domu.

Požár zpozoroval svědek, který venčil psa a všiml si kouře vycházejícího z rodinného domu. O události byli informováni hasiči na svých tísňových linkách. Vzhledem k nevyloučené přítomnosti osob v domě vyjelo více zásahových vozů i výšková technika.

Hasiči byli na místě požáru do pěti minut po výjezdu ze stanice. Okamžitě byl zahájen průzkum v dýchacích přístrojích a v celém domě. Hasiči nalezli místo požáru v prostoru kuchyně, který se jim podařilo lokalizovat po několika minutách. Další hasební práce a celková likvidace požáru byla hlášena za další hodinu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár zasáhl prostor kuchyně a dále plameny poškodily prostor schodiště a částečně i konstrukce střechy.

V domě přebýval otec majitele, společně s dalšími osobami. Vzhledem k silné podnapilosti nebyla možná rozumná komunikace a získání relevantních informací k události. Po ohledání se vyšetřovatel domnívá, že požár byl způsoben nedbalostí při vaření na elektrickém vařiči, který byl ponechán v provozu a bez dozoru.

Požárem způsobená škoda byla odhadnuta asi na 300.000 Kč, a to především na stavebních částech objektu. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 1 mil. Kč. Případ je nadále v řešení.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet