Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v jednom z pokojů tradičního domku ve Zlíně

Dne 23. 3. 2012 v 19:46 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Zlína. Na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v rodinném domě.

Požár zpozorovali sousedé, kteří také běželi na pomoc a informovali hasiče o události. Sami také ohlásili, že v domě je majitelka a může být ohrožena na životě. Počáteční snaha o hašení byla marná.

Hasiči byli na místě události do dvou minut po výjezdu z nedaleké stanice. Majitelka domu byla již venku, ale při požáru se nadýchala nebezpečných zplodin hoření. Velitel zásahu nechal na místo povolat zdravotnickou záchrannou službu k jejímu ošetření.

Průzkumem byl zjištěn požár v hlavní obytné místnosti. Plameny byly postupně sraženy a požár celkově uhašen během deseti minut zásahu. Při bleskové akce se hasičům podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru do zbylých částí domu a pokojů. Dům museli hasiči odvětrat a následně překontrolovat termokamerou.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Šetření odhalilo nedbalost seniorky, kdy požár vznikl od zapálených svíček. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 80.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 1 mil. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet