Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní Tatra skončila v beskydském potoce

Několik norných stěn postavili hasiči na potoku Poledňan v obci Staré Hamry na Frýdecko-Místecku, do kterého v pátek 16. 6. 2006 odpoledne vjela nákladní Tatra. Její řidič zahynul.

Podle prvních informací uniklo do potoka asi 30 litrů hydraulického oleje. Další nornou stěnu postavili hasiči těsně nad přehradou Šance.

Náhodný projíždějící svědek ohlásil dopravní nehodu nákladního vozidla v beskydském potoce. Jako první dojeli na místo dobrovolní hasiči z Frýdlantu nad Ostravicí, kteří vyprostili z kabiny řidiče, naneštěstí již mrtvého. Pak postavili na potoku norné stěny.

Za nimi přijela na místo události jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Frýdku-Místku, která krátce předtím zasahovala u jiné dopravní nehody (nákladního automobilu v obci Vojkovice nedaleko restaurace Na Chechlůvce, který převážel nové automobily. Hasiči odpojili přívěs v příkopu, z něhož nová auta spadla, a zprůjezdnili neprůjezdnou komunikaci.) .

Profesionální hasiči postavili nornou stěnu nad přehradou Šance, která zásobuje region pinou vodou. Na místě je havarijní četa z podniku Povodí Odry. Rozšíření oleje do přehrady již nehrozí. Policie ČR přivolala jeřáb, který Tatru z potoka vyzvedne.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet