Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Akce „Morava“ aneb hledání světla na konci tunelu potemnělého stavu HZS ČR

Vážení kolegové odboráři, ředitelé HZS krajů JM, MS, OL, ZL a předsedové OSH, UBS-MV, jménem ZO OSH Ostrava a ZO OSH Vsetín si vás dovolujeme oslovit s následující výzvou. Ze všech stran v současnosti slyšíme, co se na HZS ČR chystá za pohromu ve vztahu k rozpočtu letošního a následujících let. Není vám to lhostejné?

„Je mnoho povolaných, málo vyvolených“, tak by se dala charakterizovat současná doba. Přeneseně to platí i v oblasti návrhů na šetření u HZS ČR. S nápady, jak udržet funkční bezpečnostní sbor v době, kdy je státní kasa prázdná, se roztrhl pytel. Přiložme taky ruku k dílu a pokusme se společně se služebním vedením nalézt „světlo na konci tunelu“.

Akce „Morava“

Akce „Morava“ si klade za cíl zabývat se neutěšeným stavem finančních prostředků u HZS ČR, neboť dle našeho názoru, přes veškeré ujišťování ze strany vedení Ministerstva vnitra, hrozí reálná hrozba propouštění hasičů. Je nutno zabránit, aby k tomuto došlo, jakož i k dalšímu zhoršování sociálních a pracovních podmínek hasičů! Současně je třeba nedopustit, aby došlo ke snížení úrovně zabezpečení požární ochrany všech občanů naší země! O čemž se dnes mlčí, resp. se tento problém spolehlivě zamlžuje!

Mimo výstupy ze strany předsednictva OSH, poslední mediální výstupy představitelů Ministerstva vnitra a ne výstupy ze strany GŘ, bychom chtěli prodiskutovat i návrh vedení HZS MSK, jež byl v minulosti připraven k této problematice a probrán s hasičskými odbory MSK. Cílem by mělo být nedopuštění plošných škrtů s dopadem na výjezdové hasiče, jak je zvykem v poslední době, a z toho vyplývající společný postup v rámci celé Moravy. Rádi bychom se tedy s Vámi společně sešli k diskuzi jak dál, jaké jsou vyhlídky a možnosti. Oslovujeme tímto všechny ZO OSH (které mají jen sebemenší zájem), aby vyslaly na toto jednání své zástupce, jakož i představitele vedení HZS dotčených krajů. Jedná se o příležitost prodiskutovat současný stav a při tom mít možnost prezentovat svůj názor. Je to příležitost vytvořit v rovnocenné diskuzi společné dílo, které by mohlo být alternativou návrhů, které na nás, tak jako tak, spadnou z vlády, Ministerstva vnitra, resp. z GŘ HZS.

  • Kde:

Jižní čtvrť III/11 Hotel Na Jižní 750 02 Přerov

  • Kdy:

4. dubna 2012 od 9:00 hod.

  • Kdo:

pro všechny zájemce

  • Co:

jak zachránit HZS ČR

Svou účast na jednání prosím potvrďte do 3. 4. 2012 na následujících adresách: oshostrava@seznam.cz nebo oshvsetin@email.cz

Za organizaci lze z důvodu kapacit vyslat max. 2 zástupce. Náklady na dopravu, občerstvení apod. hradí účastníci sami.

Za organizátory: ZO OSH Ostrava, ZO OSH Vsetín
Za spolupořadatele: ZO OSH Přerov

Sdílet