Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda – opět motocykl

Zásah hasičů města Železná Ruda včera v podvečer u dopravní nehody motocyklu Honda. Krátce před tím proběhla likvidace vosího hnízda.

Krátce před půl sedmou večerní jsme vyjeli k likvidaci bodavého hmyzu, který se nacházel v rodinném domě na Hojsově Stráži, u vchodu do domu. Použitím speciálního postřiku a vysavače byly vosy odstraněny.

Při návratu od této události nám byla OPISem oznámena dopravní nehoda motocyklu na silnici I 27 ze Železné Rudy do Klatov, cca 5 km za Žel. Rudou.
Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o známou křižovatku Železná Ruda – Klatovy – Sušice, kde se stalo již mnoho (i tragických) nehod. Řidič motocyklu, který utrpěl otřes mozku a poranění krční páteře, se nacházel mimo vozovku, mezi stromy a byl při vědomí. Jeho spolujezdec vyvázl z ošklivé nehody pouze s pohmožděným kotníkem a bolestí hlavy. Řidič byl po ošetření zdravotní záchrannou službou Klatovy předán Letecké záchranné službě, která jej letecky transportovala do Plzeňské nemocnice na další podrobnější vyšetření. Jednotka se vrátila na základnu ve 20:35 hod.

Filip Brož/Hasiči města Železná Ruda
Sdílet