Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár prodejny s „vietnamským“ oblečením

Dnes, 20. června 2006, ve čtvrt na tři nahlásili policisté na operační středisko HZS LK požár obchodu s textilem na ulici Mírová hned vedle služebny Policie ČR v Mimoni.

Obchod se nacházel v přízemí rodinného domu a v pronájmu ho měli vietnamští obchodníci, kteří zde prodávali převážně oblečení. V prvním patře byla bytová jednotka, jejíž nájemníci se z domu evakuovali ještě před příjezdem jednotek požární ochrany.
Po příjezdu jednotek HZS LK stanic Česká Lípa, Jablonné v Podještědí a dobrovolné jednotky z Mimoně na místo požáru nemohli hasiči okamžitě sehnat majitele, proto vnikli přes výlohu do obchodu a vysokotlakým proudem vody započali hašení. Z důvodu hoření textilu a plastových výrobků byl prostor velmi zakouřen a hasiči museli zasahovat v dýchací technice. Hasiči vynášeli ohořelé oblečení ven a odvětrávali zakouřený prostor přetlakovou ventilací. Požár se podařilo lokalizovat ihned a zlikvidovat ve 3:30 hod.
Příčinou vzniku požáru bylo pravděpodobně úmyslné zapálení. Vzorky z požářiště byly odeslány do laboratoře, kde bude tato možnost došetřena. Požárem bylo poškozeno celé přízemí domu. Na požárem zničeném oblečení vznikla obchodníkům škoda ve výši 500 tisíc a majiteli domu na prodejní místnosti 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje
Sdílet