Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na Olomoucku zachvátil střechu objektu, naštěstí se uvnitř nikdo nenacházel

Tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyjely v brzkých ranních hodinách k likvidaci požáru střechy rodinného domku v Plumlově.

Informaci o hořícím objektu převzala linka tísňového volání dvanáct minut po třetí hodině ráno ve čtvrtek 29. 3. 2012. Oznamovatel uslyšel praskání po ohni a následně zahlédl plameny na jednom z rodinných domků v ulici Krátká.

Zdeněk Hošák – tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje:
Společně s profesionální jednotkou požární stanice Prostějov k pomoci vyrazili i dobrovolní hasiči Kostelec na Hané a místní jednotka Plumlov. Požár zcela zachvátil střechu staršího objektu, naštěstí se uvnitř nikdo nenacházel.

Jednotkám se ve velmi krátké době podařilo dostat plameny pod kontrolu a zamezily rozšíření na střechu přilehlého sousedního domu. Požár se také přenesl o několik metrů dále do zahrady, kde se vzňal odpad.

Následně jednotky pokračovaly v dohašování ohořelé střešní konstrukce, v postupném rozebírání a dohledávání menších skrytých ohnisek. Dohled nad požářištěm do ranních hodin zajistí místní hasiči. Ostatní jednotky se vrátily zpět na své základny. Co je příčinou vzniku požáru, taktéž výše škody je v tuto chvíli v šetření.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet