Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Vsetínsku vyjížděli k lesním a přírodním požárům

I přes dnes ukončený zákaz rozdělávání ohňů a spalování hořlavých materiálů na volných plochách, o kterém jsme informovali – zde, jsou hasiči nadále nuceni veřejnost důrazně varovat před nebezpečím požárů v přírodním prostředí ve Zlínském kraji. Místy jsou stále nevhodné podmínky pro spalování biologického odpadu a je nutné si počínat náležitě obezřetně. Platí to zvláště za podmínek větrného počasí nebo v místech větších suchých porostů.

Dne 3. 4. 2012 vyjížděli v rozmezí půl hodiny hasiči na Vsetínsku ke dvěma hlášeným požárům mladého porostu.

13:01 – Hošťálková

Profesionální hasiči ze Vsetína vyjeli se dvěma cisternami, posíleni o dobrovolné jednotky hasičů z obcí Jablůnka, Hošťálková a Vsetín, na hlášený požár v lesním porostu.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k zasažení lesního porostu a mladých stromků na ploše nejméně jednoho hektaru. Velitel zásahu potvrdil šíření požáru ve větrném počasí a vyžádal si výjezd dalších posilových cisteren.

Asi po hodině zásahu se hasičům podařilo požár lokalizovat. Nadále hasiči pokračovali v likvidaci jednotlivých ohnisek zasažené lesní plochy.

zásah stále pokračuje…

13:31 – Huslenky

Profesionální hasiči ze Vsetína vyjeli s jednou cisternou, posíleni o dobrovolné jednotky hasičů z obcí Huslenky, Hovězí, Karolinka a Halenkov, na hlášený požár louky a mladého porostu.

Po dojezdu jednotek byl požár lokalizován během patnácti minut a velitel zásahu potvrdil zasažení plochy asi 100 × 50 metrů. Plameny prostoupily na mladé vzrostlé stromky. Pro podezření ze spáchání přestupku při vypalování porostu byl na místo povolán vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí. Dohašení místa požáru bylo po lokalizaci přenecháno jednotkám dobrovolných hasičů.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet