Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítězný pohár putuje do Plzně, překvapením je stříbro pro Mariánské Lázně

Jarní halový turnaj ve fotbale družstev profesionálních hasičů je v Toužimi na Karlovarsku už dlouholetou tradicí. Letos si fotbalisté zahráli již 17. ročník tohoto turnaje. Pohár pro vítěze putoval do sousedního kraje zásluhou družstva ze stanice Košutka.

Letošní ročník byl sice s nižší účastí přihlášených družstev, kdy chybělo několik tradičních účastníků, nepostrádal ale nic ze sportovních výkonů a hlavně pak z přátelského setkání hasičů z profesionálních stanic Karlovarského a Plzeňského kraje. V toužimské sportovní hale si fotbalisté zahráli systémem každý s každým, souboje byly nejen vyrovnané, ale i odehrané se správným sportovním duchem a nasazením. Celkové vítězství si letos odvezli hasiči z plzeňské stanice Košutka, kteří turnaj po předvedené hře vyhráli zcela zaslouženě. Hlavní tahoun týmu a zároveň velitel stanice Košutka Michal Pathy si tak mohl odézt svoji oblíbenou cenu – prasečí hlavu, kterou mu předal za pořadatele velitel toužimské stanice Jirka Horník.

Překvapením turnaje je určitě druhá příčka pro družstvo ze stanice Mariánské Lázně. Tento tým byl v úvodu turnaje soupeři dost podceňován, rychlé tempo hry fyzicky velmi dobře připravených mariánskolázeňských hasičů a střelecký talent Milana Kohouta ale přesvědčil jednoho soupeře za druhým, že Mariánky chtějí vyhrávat, a také se jim to dařilo. Jejich stříbrná příčka jim tak náleží zcela po právu. Z bronzové pozice se pak radovalo družstvo z Karlových Varů. To muselo kvůli vysoké marodce tradičních opor narychlo před turnajem verbovat nové tváře. Nováček v karlovarském týmu a zároveň nováček turnaje při své premiéře v Toužimi Vladimír Petlík si nakonec odvezl cenu pro nejstaršího hráče turnaje. Mladšími kluky z ostatních týmů se ale rozhodně u míče nenechal zahanbit.

Sedmnáctý ročník oblíbeného turnaje mají hasiči za sebou a mohou se tak začít těšit na ten další, opět na jaře v Toužimi.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet