Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze Žarošic obměnili zastaralou techniku, Ford nahradil Avii

Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Žarošice na začátku letošního roku obměnila svůj vozový park a to v podobě nového dopravního automobilu, kterým se stal Ford Transit.

Jedná se o DA L-1-Z Ford Transit Kombi s osádkou 1+8 od firmy Vesta Auto. Toto vozidlo nahradilo již nevyhovující Avii.

Vozidlo je osazeno výstražným zařízením zn. Whelen kompletně v LED provedení. Vzadu je doplněno o sváděcí alej oranžové barvy, taktéž v LED provedení. V zadní části vozu je prostor upraven pro potřebné vybavení.

Nechybí elektrocentrála, kalové čerpadlo elektrické i motorové, dýchací přístroje, hasící přístroje, vysavač na bodavý hmyz, motorová pila, osvětlovací stativy, sorbent, záchranné vesty, lana, včelařské obleky, dobíječe se svítilnami, hadice a další potřebné armatury.

Většina výbavy je umístěna na centrálním plnovýsuvu, kolem kterého se dá projít dovnitř vozidla k dalšímu vybavení. Na střeše, která je pochůzná, je umístěn výsuvný žebřík a savice ke kalovému čerpadlu.

Mezi spolujezdcem a řidičem je umístěna vozidlová radiostanice Motorola a ovládání VRZ. K dispozici je také lampička na místě velitele. Vozidlo je dále vybaveno nezávislým topením, klimatizací, vyhřívanými skly apod.

Vozidlo bude využíváno zejména k technickým zásahům jako je čerpání vody, odstranění stromů apod. Samozřejmě bude využíváno při každém výjezdu jako druhé vozidlo pro dopravu osádky na místo zásahu.

Na celkovém financování vozidla se podíleli: Jihomoravský kraj, Obec Žarošice a Advokátní kancelář Pokorný, Wagner & partneři, s.r.o.

Všem touto cestou ještě jednou děkujeme.

Za JSDH obce Žarošice Moleš Petr

Sdílet