Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Běh na rozhlednu Vysoká 2012 provázelo slunné počasí

Tuto sobotu 14. dubna 2012 se konal již třetí jarní běh hasičů a hasiček na rozhlednu Vysoká na Kutnohorsku. Akci spolupořádali OSH Kutná Hora a SDH Nové Dvory.

Je to jedna z prvních akcí konaných na jaře za jakéhokoliv počasí. To navzdory předpovědi meteorologů přálo a tak celá akce mohla proběhnout v poklidu a pohodě.

Cílem závodu bylo vyběhnout v co nejkratším čase na vyhlídkovou terasu rozhledny v předepsané výstroji a výzbroji. Závodníky čekalo celkem 144 schodů po kterých se dostali co cíle o 25m výše.

Soutěž byla rozdělena na kategorie muži a ženy bez DT a muži a ženy s DT. Oproti loňsku se počet soutěžících nepatrně zmenšil, ale zase přijela družstva z jiných okresů.

Letošního klání se bohužel nezúčastnil držitel nejlepšího času, protože to nedovolovaly jeho pracovní povinnosti. I tak bylo postaráno o výborné výkony. Příkladem mohou jít pánové Brabec a Šimánek z SDH Turkovice, kteří soutěžili v obou kategoriích. Výsledková listina je v příloze.

Jak nás všechny informoval hlavní pořadatel Jaroslav Dušek chystá se i podzimní část soutěže. O termínu budete včas informováni nejen na webu OSH Kutná Hora a Požáry.cz.

Rád bych popřál závodníkům mnoho štěstí ve všech soutěžích a pořadatelům dobré počasí a mnoho elánu při pořádání dalších kol této soutěže.

Michal Hylas

Sdílet
Přiložené soubory
výsledková listina.xls zobrazit online XLS 18 kB