Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči od večera likvidují požár stodoly, na jednoho z hasičů spadl strop

K požáru do obce Úžice na Kutnohorsku vyjelo včera ve 22:45 šest hasičských jednotek. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár stodoly v plném rozsahu, v přízemí objektu byl uskladněn polystyren, v patře pak přibližně 1,5 metru slámy.

Jak nás informovala tisková mluvčí HZS Středočeského kraje Lenka Kostková, požár do současné chvíle nebyl uhašen, lokalizace plamenů byla nahlášena v půl páté ráno.

Na místě stále probíhá dohašování, hasiči v dýchací technice vyskladňují prostory a rozebírají střechu. Nakladačem je vyvážena z objektu sláma, je také prováděna dálková doprava vody.

Dnes, dvacet minut po dvanácté hodině, došlo ke zřícení stropu stodoly v okamžiku, kdy se pod ní nacházel jeden z dobrovolných hasičů. Přivolaná záchranná služba ho převezla do nemocnice, stěžuje si na bolest hlavy a má naraženou bederní páteř, naštěstí je mimo ohrožení života.

U požáru zasahují profesionální hasiči z Kutné Hory, Uhlířských Janovic a Kolína, společně s dobrovolnými kolegy z obcí Rataje nad Sázavou, Sázava a Uhlířské Janovice.

Sdílet