Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář zemřel po nehodě u Janové na Zlínsku

Dne 9. 4. 2012 v 16:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u obce Janová.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem a velitelským autem s rozšířenou výbavou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Janová a Hovězí došlo k těžkému střetu motorkáře a dvou osobních aut.

Hasiči byli na místě mimořádné události do pěti minut po výjezdu ze stanice. Posádky zdravotnické záchranné služby si postupně do své péče převzaly tři osoby. Dvě byly po ošetření odvezeny do nemocnice k hospitalizaci a další nezbytné péči. Třetí osobu se snaží resuscitovat na místě.

Aktualizace 17:01
Velitel zásahu potvrdil, že resuscitace jedné těžce zraněné osoby nadále pokračuje. Vzhledem ke zranění nechal lékař na místo vyslat vrtulník letecké záchranné služby.

Aktualizace 17:04
Vrtulník letecké záchranné služby je na místě těžké nehody. Připravuje se naložení pacienta a jeho stabilizace pro transport.

Aktualizace 17:12
Přes veškerou snahu lékařů se nepodařilo udržet těžce zraněného motorkáře při životě. Muž tak podlehl vážným zraněním na místě nehody a lékař konstatoval smrt. Hasiči dál zajišťují vraky proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Aktualizace 17:35
Místo tragické nehody bylo předáno policii, která událost šetří. Hasiči zůstávají na místě a jsou připraveni zahájit likvidační práce.

Aktualizace 19:00
Policisté dokončují šetření tragické nehody. Na místo přijel vůz pohřební služby k odvozu těla motorkáře. Po zadokumentování nehody hasiči zahajují úklidové práce a odstraňují vraky aut z důležité silnice.

Vozovka je po nehodě zcela uzavřena!

Dle Policie ČR je příčina nehody následující:
Osobní auto, které řídil jednadvacetiletý muž, předjíždělo padesátiletého motorkáře. Řidič si však nevšimnul auta v protisměru, které řídila žena (roč. 1972) a zřejmě zbrkle uhnul vpravo. Přitom srazil a fatálně zranil motorkáře. Sám mladý řidič, a podle předběžných informací i pravděpodobný viník nehody, utrpěl těžká zranění a je v bezvědomí. V péči lékařů je i řidička protijedoucího vo­zu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet