Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto skončilo na střeše, zraněna byla řidička i malé dítě

Dne 9. 4. 2012 ve 14:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u obce Lípa.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, u obce Lípa, došlo k havárii osobního auta zn. Mazda 3.

Řidička vyjela mimo komunikaci, kde havarovala a převrátila se s autem na střechu. Žena utrpěla těžké zranění ruky. Při nehodě se zranila také malá holčička, která utrpěla lehké zranění.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první, následováni posádkou zdravotnické záchranné služby. Těžce zraněná žena byla již z vozidla venku a nebylo nutné ji vyprošťovat. Hasiči ji okamžitě předali do péče lékaře a po ošetření byla odvezena do nemocnice. Čtyřletá holčička dostala od hasičů jejich plyšového maskota dráčka Záchranáčka a následně byla také odvezena do nemocnice k vyšetření.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Hasiči auto převrátili zpět na kola. Místo bylo předáno policii k šetření. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na hlavním tahu jen částečně.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet