Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu v Březnici spadla střecha na dva hasiče, zachránili je kolegové

Při požáru rodinného domku v Březnici-Zadní Poříčí na Příbramsku byli dnes ráno zraněni dva hasiči.

Jednotky ze stanice HZS Příbram a Dobříš spolu s dobrovolnými jednotkami z Březnice a Rožmitálu pod Třemšínem zasahují u požáru dvoupodlažního rodinného domu. Jak nám potvrdila tisková mluvčí hasičů, hoří podkroví a garáž.

V 8:30 hodin došlo k propadnutí střechy a zavalení dvou hasičů. Na místo byla přivolána ZZS a bylo zahájeno jejich vyprošťování.

V 8:33 hodin byl jeden hasič ze závalu venku, druhého se podařilo vyndat v 8:40. Jednalo se o příslušníky HZS Příbram. Oba byli okamžitě v péči zdravotníků.

Jeden byl s vážnějšími popáleninami v oblasti hlavy a krku přepraven do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, druhý byl po ošetření převezen do příbramské nemocnice na centrální příjem s lehčími popáleninami.

ZZS STČ

V současné době (10:00) probíhá dohašování požáru. Jeden ze zraněných hasičů je hospitalizován v příbramské nemocnici, druhý v Praze na Vinohradech.

Hasiči pokračují v hašení požáru. Rozebírají konstrukce, vynášejí z objektu věci. Požár vznikl v přístavku-dřevníku, garáži, odtud se dostal do půdního prostoru. Domek je přízemní s klasickým půdním prostorem.

V 11:10 dostali hasiči požár pod kontrolu a ve 12:10 byl zlikvidován. Způsobená škoda je 1 milion korun, příčina vzniku ohně je nejspíše samovznícení briket.

foto: Milan Polák, JPO II. Rožmitál p. Tř.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet