Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě začalo krajské kolo v požárním sportu

Na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích začalo ve čtvrtek 29. 6. 2006 dvoudenní krajské kolo soutěže v požárním sportu. Účastní se ho 12 týmů profesionálních hasičů z Moravskoslezského a Olomouckého kraje a tradičně i z maďarského Székesfeherváru.

Moravskoslezský kraj je zastoupen šesti týmy ze všech územních odborů (bývalých okresů), Olomoucký kraj ze všech svých pěti územních odborů. Jejich výsledky se hodnotí samostatně. Maďarský tým se účastní zápolení jako host.
V čtvrtek 29.6. dopoledne začalo krajské kolo během na 100 metrů s překážkami. Za každý územní odbor nastoupilo devět jednotlivců, šest nejlepších časů se započítá do soutěže družstev. Odpoledne je na programu štafeta 4×100 metrů s překážkami.
V pátek 30.6. se soutěž přesune do areálu hasičské stanice HZS MSK v Ostravě-Porubě. Ráno se začíná výstupem do čtvrtého podlaží cvičné věže, odpoledne končí krajská soutěž požárním útokem.
V loňském ročníku, který se konal v Olomouci, zvítězili v moravskoslezské části soutěže hasiči z Ostravy, v olomoucké části hasiči z územního odboru Olomouc. Celkově byla nejlepší Ostrava, Olomouc třetí, Székesfehervár byl pátý.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet