Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dvou vozů v bazaru ve Valašském Meziříčí asi někdo založil úmyslně

Dne 18. dubna 2012 v 03:10 hod. byli hasiči informováni o požáru aut v autobazaru ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se třemi vozy, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Poličné a Jablůnky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dvou vozů odstavených v areálu bazaru a servisu.

Požár zpozoroval svědek, který ohlásil, že plameny zasáhly několik odstavených vozidel. Na rozsáhlou událost vyslalo operační středisko více zásahových vozů a cisteren ze tří jednotek.

První cisterna hasičů dorazila na místo požáru už za tři minuty po výjezdu ze stanice. Velitel zásahu potvrdil, že požárem jsou zasaženy dva osobní vozy uprostřed autobazaru. Hasiči překonali oplocení areálu a rozvinuli vodní vedení.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat během pěti minut zásahu a celková likvidace byla ohlášena krátce před půl čtvrtou. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další odstavená auta v okolí.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Noční doba umožnila pouze předběžnou práci, která bude dále pokračovat v ranních hodinách.

Požár zasáhl dva vozy zn. VW Golf, které byly zapáleny s největší pravděpodobností úmyslně neznámou osobou.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet