Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali u několika událostí v dopravě, i u nehody motorkáře

Dne 17. 4. 2012 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k sérii hlášených dopravních nehod a havárií ve Zlínském kraji, při kterých se zranilo několik osob.

18:12 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela jedním vozem na pomoc po hlášeném úniku oleje z osobního auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k vytečení převodového oleje z auta. Hasiči místo zajistili a olej zasypali sorbenty.


18:00 – Sušice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela s jedním zásahovým vozem na pomoc po hlášené vážné dopravní nehodě mezi obcí Sušice a Traplice.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu motorky a osobního auta. Podle svědků odbočoval řidič osobního auta mimo komunikaci, když došlo ke střetu s motorkářem v době jeho předjíždění. Motocykl narazil do boku auta. Zraněn byl jak motorkář, tak i malé dítě přepravované v dětské sedačce osobního auta.

Hasiči zajistili místo dopravní nehodě proti požáru a úniku provozních kapalin. Zraněné si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby a po ošetření byli pacienti odvezeni do nemocnice.


10:49 – Zlín

Jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a Otrokovic vyjely na pomoc po hlášené dopravní nehodě pod sídlištěm Jižní Svahy ve Zlíně, posíleny o jednotku městských hasičů ze Zlína.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut, z nichž jedno skončilo po srážce na střeše. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo nehody proti úniku provozních kapalin a požáru.

Velitel zásahu si nechal vyslat jeřáb na převrácení vozidla zpět na kola. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na důležité komunikace ve městě.


06:30 – Nedakonice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela s jedním zásahovým vozem na pomoc po hlášené havárii osobního auta v Nedakonicích.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta, které narazilo do sloupu elektrického vedení. V době našeho příjezdu byl řidič vozidla mimo vrak auta. Došlo k poškození elektrického vedení na sloupu. Hasiči zajistili místo havárie proti požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet