Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž vezl auto na technickou, začalo hořet a neměl ho čím uhasit

Dne 18. dubna 2012 v 06:08 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Bánova. Řidič osobního vozu převážel auto na stanici technické kontroly, když při jízdě zaznamenal závadu, podivné zvuky a malou detonaci.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru osobního auta zn. Citroen Xantia.

Z motorového prostoru auta se vyvalil kouř. Mladý muž s vypůjčeným autem zastavil v rozšíření části silničního obchvatu města a u krajnice. Po vystoupení z auta vyšlehly plameny.

Sám proti požáru neměl čím zasáhnout, a proto na pomoc vyjeli hasiči.


AKCE: Práškový hasicí přístroj za 348 Kč exkluzivně na akce.pozary.cz!


Hasiči byli na místě požáru za pět minut po výjezdu ze stanice. Plameny zasáhly přední a spodní část auta. Postupně bylo rozvinuto vodní vedení a hasiči se snažili požár rychle lokalizovat. Při požáru došlo k vytečení paliva a na likvidaci museli hasiči použít větší množství pěny.

Celkové uhašení požáru trvalo asi půl hodiny. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Během zásahu pomáhala na místě také hlídka policistů, která regulovala dopravu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl příběh o zapůjčení vozidla a jeho odvozu na STK kvůli časově neplatné známce. Při jízdě došlo k závadě a k následnému požáru.

Plameny auto značně poškodily a majiteli byla způsobena škoda asi za 20.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet