Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V úterý na Královéhradecku zasahovali hasiči i u dalších případů

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská byli ve 13:35 hodin vysláni k údajné nehodě, která se měla stát na 81. kilometru dálnice D11 ve směru na Prahu. V místě měl havarovat nákladní vůz a přepravovaný náklad se měl vysypat a zablokovat oba jízdní pruhy dálnice.

Hasiči na místo vyjeli s technickým automobilem a cisternou. Projeli daný úsek dálnice i úsek v opačném směru a na žádnou nehodu nenarazili. Jednotka se vrátila zpět na svou základnu. Jednalo se o planý poplach.


Hradečtí hasiči otevírali dveře bytu v ulici Průmyslová v Hradci Králové.


Hradečtí hasiči z centrální stanice likvidovali požár odpadkového koše u České spořitelny v ulici ČSA v Hradci Králové.


Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a Jaroměře byly včera po 17. hodině přivolány k nehodě motorkáře na silnici č. I/33 z Hradce Králové na Jaroměř. Řidič motorky narazil u Trotiny do osobního vozidla.

Motorkář byl zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice. Nikdo další neutrpěl zranění. Hasiči zajistili motocykl proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel v Jedličkově ulici ve Smiřicích. Na místo vyjeli o půl sedmé večer profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči ze Smiřic. Při nehodě došlo k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotka dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí otevírala dveře bytu v ulici Chaloupkova v Kostelci nad Orlicí.


Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli včera večer k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. III/3211 od Rychnova nad Kněžnou směrem na Lokot. Osobní vozidlo skončilo po nehodě na boku. Podle svědků nehody došlo k mírnému zahoření v motorovém prostoru, které bylo uhašeno dekou. Při příjezdu hasičů na místo byl šestatřicetiletý řidič mimo vozidlo a v péči záchranářů.

Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a odpojili autobaterii. Provozní náplně, které unikly po havárii, zasypali sorbentem a do příjezdu Policie ČR řídili v místě nehody dopravu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Na stanici profesionálních hasičů v Rychnově nad Kněžnou si přišel včera odpoledne pro pomoc mladý muž, který nemohl sundat prstýnek z ukazováčku levé ruky a prst měl několik dnů značně oteklý.

Lékař z chirurgické ambulance rychnovské nemocnice jej odkázal na hasiče, kteří si s takovými věcmi umí poradit. Hasiči prstýnek rozřízli pilkou na železo, opatrně roztáhli kleštěmi a sundali.


Územní odbor Náchod

Náchodští profesionální hasiči otevírali dveře bytu v ulici Riegrova v Hronově.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí hned dvakrát během včerejšího dne otevírali dveře bytů ve Vrchlabí. První byt otevírali nad ránem v ulici Pražská. Uvnitř se nacházela zraněná osoba, která musela být následně převezena do nemocnice.

Také ve druhém případě hrozilo, že se v bytě ve Vítězné ulici nachází zraněná osoba. To se však nepotvrdilo a po otevření bytu byla uživatelka nalezena v pořádku.


Územní odbor Jičín

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jičína, dobrovolných hasičů z Libáně a Kopidlna likvidovaly včera večer požár pneumatik na nepovolené skládce u lesa v Bílsku.

Hasiči dostali požár pod kontrolu po pěti minutách od ohlášení. Rozebírání a dohašování skládky pokračovalo další půldruhou hodinu. Hmotná škoda nevznikla.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet