Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Program „Recyklujte s hasiči!“ pomáhá sborům i občanům

Zapojit sbor dobrovolných hasičů do programu recyklace vysloužilého elektrozařízení bylo v minulém roce správným rozhodnutím pro více než 480 sborů.

Program „Recyklujte s hasiči!“ se tak stal pro dobrovolné hasiče nástrojem, jak získat další finanční prostředky pro jejich doplňkové aktivity v obci.

V minulém roce společnost ELEKTROWIN vyplatila hasičům za uskutečněný svoz více než jeden milion korun! Program „Recyklujte s hasiči!“ pokračuje a je přínosem hasičům i jejich spoluobčanům.

I letos se tak hasiči mohou přidat k dobré věci a společně s dalšími sbory dobrovolných hasičů nasbírat více než šest set tun vysloužilého elektrozařízení.

Snahu hasičů firma ELEKTROWIN ocení stejně jako v minulém ročníku, kdy bylo hasičským sborům průměrně vyplaceno za jeden svoz 3280 Kč.


SDH Návojná, František Šánek:

V obci pořádáme sběr železného šrotu, a teď díky programu „Recyklujte s hasiči!“ organizujeme i sběr elektrozařízení. Organizace sběru je jen na nás, buď každou sobotu nebo třeba dvakrát do roka, v tomto nám firma ELEKTROWIN vychází vstříc.

Lidé z obce nám svezou elektrozařízení, nemohoucím se svozem pomůžeme, poté svoz nahlásíme a svozová firma do týdne přijede a všechno si zdarma odveze. Další měsíc nám firma ELEKTROWIN pošle složenkou finanční odměnu.

A skoro bych zapomněl, v červnu jsme se v rámci programu zúčastnili soutěže PLECHY a přímo do naší obce přijel promotým firmy ELEKTROWIN a předal nám výhru 24 plechovek piva.


SDH Poličná, velitel Josef Dorčák:

Svoz pořádáme již podruhé. Jsme docela malá obec, ale lidé od nás poté co se dozvěděli, že jim to zdarma odvezeme, vozí stále další a další elektrospotřebiče.

Někdy je sranda, najdete tam takové kousky, že si myslíte, že patří už minimálně dvacet let do muzea. Minule nám třeba paní Hrušková dovezla starou pračku, takovou tu co jsme měli všichni doma.


Do programu „Recyklujte s hasiči!“ se mohou zapojit sbory dobrovolných hasičů zasláním registračního formuláře na adresu ELEKTROWIN P.O.BOX 62, 757 01 Valašské Meziříčí.

Registrační formulář bude zaslán na vyžádání na bezplatné infolince 800 320 010, případně je ke stažení na www.recyklujteshasici.cz. Registrace sbor k ničemu nezavazuje, pouze vám nabízí možnost organizovat společenský život v obci ještě lépe a zároveň i chránit okolí, ve kterém žijete!


Sbory dobrovolných hasičů v programu Recyklujte s hasiči, sesbíraly za dobu trvání programu neskutečných 631 tun vysloužilého elektrozařízení.

Tento počin přispěl použitím recyklovaných materiálů zpět do výroby úsporou 3 808 MWh elektřiny nutných pro výrobu kovových materiálů, 369 tisíc tun ropy a 7,3 tisíc tun CO2.

Sdílet