Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě zvítězili domácí

Tým profesionálních hasičů z Ostravy se stal vítězem krajské soutěže v požárním sportu, do níž se zapojilo 6 družstev z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, vždy z každého územního odboru (bývalého okresu) jedno družstvo. Druhá skončila Opava, třetí územní odbor Bruntál.

V Ostravě vedle nich bojovalo v samostatné soutěži Olomouckého kraje 5 týmů. První skončil přerovský územní odbor, druhá skončila Olomouc a třetí okres Šumperk. Společné utkání obou krajů se již stalo každoroční tradicí.

V absolutním pořadí družstev zvítězila Ostrava před Přerovem a Olomoucí. Jako host se zápolení tradičně zúčastnilo družstvo hasičů z maďarského Székesfeherváru. Po neúspěchu v požárním útoku ale skončilo mezi poraženými.
Mezi jednotlivci zvítězil v hasičském dvojboji (běh 100 metrů s překážkami a výstup na cvičnou věž) v rámci Moravskoslezského kraje Milan Onderka z Ostravy, druhý byl David Sejkora z Karviné a třetí Karel Ryl z Ostravy.
Ve čtvrtek 29. 6. 2006 začalo krajské kolo během na 100 metrů s překážkami. Odpoledne byla na programu štafeta 4×100 metrů s překážkami. V pátek 30. 6. 2006 se soutěž přesunula do areálu hasičské stanice HZS MSK v Ostravě-Porubě. Dopoledne se začalo výstupem do čtvrtého podlaží cvičné věže, odpoledne krajská soutěž vyvrcholila požárním útokem.
por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet