Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněného řidiče traktoru přiletěl vrtulník, hasiči ho museli vyprošťovat

K záchraně vážně zraněného řidiče traktoru dnes hasiči vyjížděli na silnici nedaleko Rudky u Kunštátu na Blanensku.

Traktor s vlečkou havaroval na silnici z Rudky do Sulíkova. Souprava skončila převrácená mimo vozovku. Ve zdeformované kabině traktoru, který byl převrácený na střeše, zůstal zaklíněn vážně zraněný 39letý řidič.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 12.44 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Kunštátu a v Boskovicích. Hasiči zajistili místo nehody, řidiče z kabiny vyprošťovali pomocí hydraulického rozpěrného válce, rozbrušovací pily a dalšího nářadí.

Vážně zraněný muž zpočátku se záchranáři komunikoval, později zkolaboval a zdravotníci ho museli oživovat. Hasiči zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněného a při jeho naložení do vrtulníku letecké záchranné služby, který muže dopravil do nemocnice.

Havarovaný traktor hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru a do připravené nádobky pod strojem zachycovali drobný únik provozních kapalin.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty pak hasiči pomocí lana a navijáku převrácenou vlečku a traktor krátce po 16. hodině dostali zpátky na silnici, převrátili na kola a vozovku uklidili.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet