Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Špatné počasí o víkendu zaměstnalo hasiče

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Královéhradeckého kraje vyjížděly v pátek 30. června 2006 a první červencový víkend k několika případům popadaných stromů, které blokovaly vozovky nebo poškodily elektrická vedení.

Nejvíce práce měli hasiči na Náchodsku. Profesionální hasiči z Jaroměře odstraňovali spadlé stromy se silnice č. 325 42 u obce Vestec, Běluň a Chvalkovice.
V Hořičkách na Náchodsku padající větev poničila čelní sklo osobního vozidla Š 120. Nikdo nebyl zraněn.
Ve Světlé na Náchodsku spadlý strom zachytil o elektrické vedení. Celá událost se obešla bez omezení dodávky proudu. Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují odstraňovali popadané stromy z vozovky u obce Peklo, Jestřebí a Slavoňov.
Strom, který spadl do zahrady domu v Červeném Kostelci, odstraňovala místní jednotka dobrovolných hasičů.
Dobrovolná jednotka z Horní Radechová zase odklízela mohutnou větev, která blokovala vozovku ve Slavíkově (přiložené foto: SDH Horní Radechová).

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky odklízeli především popadané stromy z vozovek u obce Javornice, Chábory a na silnici II/298 u Dobrušky a Doudleb nad Orlicí.

Jednotka dobrovolných hasičů z Malšovy Lhoty odstraňovala větev stromu, která spadla na elektrické vedení ve Svinarech na Hradecku.

Dobrovolní hasiči z Malých Svatoňovic na Trutnovsku odklízeli v neděli 2. července 2006 spadlou větev z vozovky v obci.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sdílet