Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto havarovalo do stromů, čtyři osoby utrpěly zranění

Dne 22. 4. 2012 v 16:52 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii osobního auta u obce Vrbka na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem a speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním úseku došlo k vážné havárii osobního auta zn. Dacia Duster.

Řidič nezvládl jízdu a po průjezdu zatáčkou s vozidlem havaroval mimo komunikaci, kde narazil do několika stromů. Ve voze cestovalo celkem pět osob, z toho čtyři utrpěly zranění. Na místo vyjely všechny tři základní složky integrovaného záchranného systému.

Hasiči přijeli současně s posádkou zdravotnické záchranné služby, a to za jedenáct minut po výjezdu ze stanice. Zdravotníci si postupně do své péče převzali všechny zraněné osoby a po ošetření je postupně odvezli do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru. Vozidlo narazilo do stromu a začaly unikat provozní kapaliny. Velitel zásahu si nechal na místo povolat jeřáb, který bylo zničené auto vytaženo a dále zabezpečeno.

Na místo přišel také majitel vozidla, jehož syn auto při nehodě řídil. Z události se psychicky zhroutil a odmítl lékařské ošetření. Pomoc mu poskytl jeden z hasičů speciálně proškolený na poskytování posttraumatické pomoci. Následně byl muž předán do péče dalších rodinných příslušníků.

Havárii na místě šetřila policie. Zásah byl ukončen až po více než dvou hodinách. Při zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet