Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič motorky nepřežil střet s osobním vozidlem

Dopravní nehoda s tragickými následky se odehrála včera před 14:00 hod. za obcí Hranice ve směru na Valašské Meziříčí. 18letá řidička jela s osobním vozidlem VW od obce Opatovice a na tříramenné křižovatce odbočovala směrem na Hranice.

Zastavila na hranici křižovatky a dala přednost vozidlům, které jely po hlavní silnici. Pak se ale rozjela a nevšimla si jedoucího motocyklu Honda jedoucího ve směru na Valašské Meziříčí. Řidič se snažil zareagovat, ale dostal se do smyku a vzhledem ke krátké vzdálenosti došlo ke střetu a narazil spodní částí motocyklu do levého předního rohu vozidla.

Při střetu utrpěl 28letý řidič motocyklu těžké zranění, kterým i po rychlém zásahu lékařů ještě na místě podlehl. Na motocyklu s ním jela o rok starší spolujezdkyně, která utrpěla těžké zranění s dobou léčení 8 týdnů a byla hospitalizována v nemocnici v Hranicích. Řidička osobního vozidla utrpěla pouze naraženinu ruky bez lékařského ošetření.

Provoz byl na komunikaci omezen a kyvadlově řízen. Alkohol u podezřelé řidičky byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Mladá řidička je podezřelá z trestných činů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti s trestní sazbou odnětí svobody 6 let.

Zdroj: PČR nprap. Mgr. Miluše Zajícová

Sdílet