Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě nehody motorkářů i omezení dopravy na 10 hodin, takový byl včera stav ve Zlínském kraji

Dne 23. 4. 2012 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji k několika událostem v dopravě, které vyžadovaly pomoc.

16:21 – Jablůnka

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě u Jablůnky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu došlo ke střetu kamionu a malého motocyklu.

Řidič nákladní soupravy předjížděl muže na malém motocyklu. Při řazení zpět do jízdního pruhu zachytil návěsem motorkáře, který upadl a zranil se na hlavě. Řidič kamionu nehodu zaznamenal a zastavil.

První pomoc poskytla řidička dalšího auta, která nehodu viděla a ohlásila. Hasiči následně muži poskytli předlékařskou pomoc a o pár minut později ho předali do péče přivolané posádky zdravotnické záchranné služby. Po dobu zásahu složek IZS byla omezena doprava na hlavním tahu do Valašského Meziříčí.

12:25 – Valašské Meziříčí

Jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě v centru města. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu nákladního auta a motocyklu.

Po vzájemném střetu byl zraněn řidič motocyklu, kterému byla poskytnuta první pomoc a následně byl odvezen do nemocnice k nezbytné péči. Hasiči zajistili místo nehody a předali ho policii k šetření.

09:53 – Lhotsko

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela s jedním zásahovým speciálem a protichemickým autem, posílena o jednotku dobrovolných hasičů z Vizovic, na hlášenou havárii nákladní soupravy u obce Lhotsko.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, těsně před obcí, došlo k havárii nákladní soupravy s tahačem zn. MAN. Řidič najel na krajnici, která se utrhla a celá souprava se položila na bok vedle komunikace. Při havárii nebyl řidič zraněn.

Hasiči místo havárie zajistili proti případnému úniku provozních kapalin a požáru. Návěs s nákladem kaučuku byl postupně přeložen majiteli na náhradní vozidlo. Po přeložení nákladu byla celá souprava zvednuta zpět na kola.

Po celou dobu zásahu, překládky a při následném vyprošťování byla doprava na hlavním tahu omezena nebo i zcela uzavřena. Dopravní omezení trvalo deset hodin.

07:43 – Staré Město

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě dvou osobních aut nedaleko vlakového nádraží. Hasiči zajistili místo nehody a vraky aut proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet