Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Bohaticích vyhořela trafostanice pro železniční troleje, škoda je 2 miliony

Hořet v trafostanici v Karlových Varech, v části města Bohatice, začalo v úterý krátce před devátou hodinou dopoledne.

Na černý kouř ze všech vrat trafostanice upozornili energetici ze sousední stanice s tím, že zasažená trafostanice patří českým drahám.

Karlovarští hasiči po příjezdu na místo a po násilném vstupu do objektu vypnuli přívod elektřiny, protože ale dispečer drážních hasičů ani technik na místě nedokázal s jistotou říct, že v trafostanici už žádný proud není, postupovali hasiči při zásahu tak, jako kdyby byla stále pod proudem.

Na likvidaci plamenů tak použili plynné hasivo CO2 ze speciálního kombinovaného zásahového vozidla a následně i prášek ze stejného auta.

Až po vyzkratování a uzemnění přívodu elektřiny přivolanými drážními energetiky začali hasiči rozebírat hořící trafo a celý prostor dohasili pěnou.

Likvidace požáru trvala tři hodiny, oheň poškodil i strop objektu, díky včasnému zásahu hasičů se ale do střechy nerozšířil.

Jako příčina požáru byla stanovena technická závada, po zjištění rozsahu poškození byla výše škody stanovena na 7 milionů korun.

Trafostanice v Bohaticích napájí trakční vedení na železniční trati, podle drážních hasičů nahradily výpadek elektřiny při požáru jiné trafostanice a provoz na železnici tak nebyl omezen.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (KHA 20 MB , CAS 24 Scania)
  • HZSp SŽDC Cheb (CAS 32 T815)
  • JSDH Stará Role (CAS 25 L101)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet