Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rekonstrukce DA Avia pro JSDH Hladké Životice

Po dvou měsících práce bylo předáno JSDH Hladké Životice vozidlo DA Avia 30.

Byla provedena kompletní oprava karosérie, včetně nového laku a nástřiku podvozku. Dále proběhla kompletní výměna elektroinstalace, včetně nového LED osvětlení schrán a místa pro přepravu družstva.

Opraveno bylo i osvětlení okolí vozidla, střechy. Instalován byl jednodílný osvětlovací stožár 2×500W s množností připojení na vestavěnou elektrocentrálu v nástavbě.

Vozidlo dostalo nové pochozí hliníkové plošiny, držáky savic a barelů na sorbenty. V celé nástavbě jsou nyní nové podlahy z protiskluzové podlahové krytiny Altro a vana s průchodkami podlahou na odvod úkapů pod PPS12, která je napojena armaturami na polypropylenovou nádrž o objemu 1000 l vody.

Z PPS je vyvedeno napojení na tvarově stálou 40 metrů dlouhou hadici „D“ na navíjecím bubnu a na prvotní zásah je připojena i hadice „C“. Plnění je zajištěno z hydrantu hadicí „C“.

Dále je vestavěno veškeré potřebné požární vybavení dle požadavků uživatelů, včetně elektrocentrály napevno s průchodkou výfuku podlahou.

V kabině řidiče je na samostatném panelu radiostanice Motorola, siréna FSV a rádio. Namontováno je i ovládání osvětlení okolí, lampičky na čtení dokumentů, dvou oranžových majáků k označení překážky silničního provozu a tří modrých majáků – vše od výrobce Wheelen.

Celková cena rekonstrukce vozidla vyšla na 230.000,– kč.

Více informací a fotografií najdete na www.titalcompany.cz.

Pro příznivce Avií dáváme na vědomí, že byl zahájen výprodej všech možných náhradních dílů Avia – více se dozvíte na stejném webu v části Opravy a rekonstrukce.

Tital Czech

Sdílet