Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chtěli střetu zabránit, ale strhli volant stejným směrem, policejní auto nabouralo do zdi

Dne 24. 4. 2012 v šestnáct hodin v křižovatce ulic Langrova a Havlíčkova v Šumperku došlo k dopravní nehodě mezi policejním vozidlem a renaultem.

Policisté jeli v označeném služebním vozidle ve směru od Hrabenova po ulici Temenické a v rámci služebního zákroku měli zapnuté světelné a zvukové výstražné znamení.

Při průjezdu křižovatkou chtěl řidič policejního vozidla objet před ním jedoucí vozidlo a to tak, že najel v protisměru do levého odbočovacího pruhu. V danou chvíli uviděl v odbočovacím pruhu vozidlo Renault Megane, které řídila 50letá žena ze Šumperka.

Oba řidiči se snažili střetu zabránit, ale strhli řízení stejným směrem, kdy následně došlo k čelnímu střetu obou vozidel.

Renault se otočil o 180 stupňů a zůstal na silnici. Policejní vozidlo vyjelo mimo silnici, narazilo do dopravní značky a do zdi budovy policie. Při nehodě byli lehce zraněni oba policisté a spolujezdkyně z renaultu.


U události zasahovali profesionální hasiči ze šumperské stanice.


Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Celkově škoda na vozidlech činí 230000 Kč. Dopravní nehoda je stále v šetření policie.

nprap. Bc. Josef Bednařík
Policie ČR

Sdílet