Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici z Prahy do Tábora hořel kamion převážející papír

Za obcí Mitrovice na silnici vedoucí z Prahy do Tábora zasahovali u požáru kamiónu profesionální hasiči ze stanic Tábor a Benešov u Prahy společně s jednotkami SDH obcí Votice a Miličín. Požár byl na Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ohlášen v 12:23 hodin.

Navěs kamiónu byl plně naložen balíky s odpadovým papírem, požár návěs zasáhnul v plném rozsahu. Požár byl hasiči rychle lokalizován, nyní probíhá dohašování. Z návěsu musí být pro úplné dohašení všechny balíky vyskladněny a prolity vodou.


Policií ČR byla silnice uzavřena a automobily byly odkláněny na objízdnou trasu, tu však v průběhu likvidace požáru zablokovala vážná nehoda.

JSDH Votice


Předběžně stanovená škoda byla zástupcem přepravní firmy vyčíslena na návěsu a tahači Kč 1 000 000,–- a dalších Kč 50 000,– na převáženém nákladu. Na tahači, který byl požárem poškozen pouze z části, byla stanovena uchráněná hodnota Kč 500 000,–-.

Pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada na pravém podvozku návěsu, kdy řidič po zpozorování kouře ve zpětném zrcátku zastavil a po vystoupení z kabiny tahače viděl mezi pravou 2 a 3 nápravou návěsu kouř a následně i plameny. Okamžitě pak zavolal na tísňovou linku o pomoc.

Policie ČR silnici v místě nehody po dobu zásahu uzavřela. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet