Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Traktor nad železniční tratí

Kuriózní dopravní nehoda u Karlštejna prověřila složky IZS. Musel zasahovat i vyprošťovací tank drážních hasičů z Prahy.

Včera, 6. 7. 2006 došlo nad žel. tratí č. 170 mezi žst. Karlštejn – Srbsko k nehodové události: sjetí traktoru ze 150 m vysokého skalního srázu. Traktor Zetor se zachytil na stromech cca 20 m nad žel. tratí, a tak hrozilo ohrožení žel. dopravy na mezinárodní trati č.170 – pád Zetoru na jedoucí vlak. Traktor byl za pomoci popruhů zabezpečen a pro vyproštění použit naviják od vyprošťovacího tanku VT 55 A. Jednotka HZS ČD Praha provedla vytažení traktoru a uvolnění dílů, hrozících pádem. Během vyprošťování Zetora bylo vypnuto trakční vedení a zastavena doprava po dobu nezbytně nutnou k provedení zásahu. Jednotky HZS Středočeského kraje a místní jednotky SDH provedly prořezání přístupové cesty k místu spadlého traktoru za pomoci motorových pil a provedly zajištění traktoru a jeho dalších částí proti pádu do kolejiště. Během zásahu došlo k epileptickému záchvatu jednoho z dobrovolných hasičů.

Na místě zasahoval HZS ČD Praha, HZS Středočeského kraje včetně řídícího důstojníka, SDH Karlštejn, SDH Liteň, Policie ČR, ZZS Trans Hospital a místní služby.

Škoda: v šetření Policie ČR. Příčina: nedbalost řidiče – nezajištěný traktor.
Sdílet