Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zaparkoval a odešel ke kadeřníkovi, auto mezitím začalo hořet

Dne 25. dubna 2012 v 15:12 hod. byli hasiči informováni o požáru auta u nádraží v Holešově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů obce Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zn. Peugeot.

Mladý řidič zaparkoval půjčené osobní auto na odstavnou plochu nedaleko nádraží a odešel ke kadeřníkovi. O několik minut později za ním přiběhl kamarád, se kterým před tím krátce pohovořil, a ten ho informoval o požáru auta.

Společně pak hořící auto odtlačili od dalšího zaparkovaného vozu, které bylo plameny částečně poškozeno. Sami tak zabránili případnému rozšíření plamenů na druhé auto. Před příjezdem hasičů zasáhl proti hořícímu vozu jeden z řidičů autobusů, který doběhl s jedním přenosným hasicím práškovým přístrojem. Na pomoc vyjeli hasiči.

Hasiči byli na místě požáru do pár minut z nedaleké stanice. Bleskově bylo rozvinuto vodní vedení a požár byl rychle lokalizován. Během následujících minut byl požár zlikvidován a ohořelé auto bylo ochlazeno. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru z motorového prostoru na zbytek auta. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Uživatel vozidla vypověděl příběh o krátkodobém odstavení vozu a o následném zjištění požáru.

Vyšetřovatel se domnívá, že požár mohl vzniknout závadou na elektroinstalaci auta. Majitel si způsobenou škodu odhadl asi na 50.000 Kč. Poškození druhého zaparkovaného auta je nadále vyčíslováno.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet