Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kromě nehody u obce Vinary hasiči zasahovali i u dalších případů

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli včera před osmou hodinou ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici u obce Vinary.

Foto: stanice Nový Bydžov

Při srážce dvou osobních vozidel Škoda Felície a Renault Clio byla jedna osoba zraněna a odvezena záchrannou službou do nemocnice. Zasahující hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie.

Po vyšetření nehody Policií ČR odklidili havarovaná auta a odstranili střepy a plastové části ze silnice. Příčiny nehody i míru zavinění šetří Policie ČR.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou otevírali na žádost Policie ČR dveře bytu v Janáčkově ulici v Rychnově nad Kněžnou.

Rychnovští hasiči byli včera vpodvečer přivoláni do ulice Mírová v Rychnově nad Kněžnou. Oznamovatelka uvedla, že jí do bytu prosakuje voda z vyššího patra. Hasiči vyčkali na příjezd policejní hlídky, která kontaktovala majitelé bytu ve vyšším patře.

Majitel přijel a po otevření dveří nebyly v bytě zjištěny žádné známky úniku vody ani žádné poškození. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli včera odpoledne přivoláni k odstranění pohonných hmot na parkovišti v ulici Josefa Šímy v Jaroměři. Benzin unikl z poškozené nádrže osobního vozidla Škoda 120.

Hasiči zachytávali unikající benzin až do úplného vyprázdnění nádrže. Následně vozidlo odtáhli a skvrnu na komunikaci zasypali sorbentem.


Územní odbor Trutnov

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice otevírala dveře bytu v ulici Pod Skalkou v Úpici.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli k odstranění spadlého smrku, který blokoval silnici č. 28426 mezi Novou Pakou a obcí Pustá Proseč.

Profesionální hasiči z Hořic otevírali dveře bytu v ulici Pod Lipou v Hořicích, kde zůstal zapnutý el. spotřebič.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet