Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Airbus při přistání narazil do budovy

Při havárii Airbusu v sibiřském Irkutsku zemřelo až 150 lidí. Ve spoji z Moskvy bylo přes 200 cestujících, mezi nimi i děti mířící na prázdniny. Stroj nezvládl přistání, narazil do zdi budovy a začal hořet. Nejméně padesát lidí nehodu přežilo se zraněním.

Stroj letící na vnitrostátní lince z Moskvy havaroval při přistávání na letišti v Irkutsku.

Airbus podle záchranářů při přistání přejel ranvej a narazil do betonové zdi a do blízkých budov. Poté letadlo zachvátily plameny. Nehoda se stala před třetí hodinou ráno moskevského času.

„Můžeme potvrdit, že letadlo havarovalo při přistání a začalo hořet,“ řekl mluvčí aerolinek, kterým letadlo patřilo. „Nemáme žádnou informaci o příčině havárie ani počtu obětí,“ dodal.

Podle ruského ministerstva pro mimořádné události se zatím podařilo vyprostit těla 102 obětí.

Podle serveru Gazeta.ru bylo na palubě Airbusu A-310 celkem 192 cestujících a osm členů posádky. Mezi cestujícími bylo také mnoho dětí, které mířily na prázdniny k jezeru Bajkal.

Podle ruských agentur ministr dopravy Igor Levitin prohlásil, že piloti původně nahlásili letové kontrole, že úspěšně přistáli. Pak se ale radiové spojení náhle přerušilo. Levitin také řekl, že ranvej byla po dešti mokrá.

Požár letadlo citelně poničil. Nezasažena zůstala jen ocasní část. Na místě tragédie pracuje na šest stovek záchranářů. V deštivém počasí a za špatné viditelnosti vyprošťují z kouřících trosek těla obětí.

Zdroj: iDnes, Reuters
Sdílet