Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v obchodním domě

V sobotu ráno došlo k požáru ve skladu obchodního domu v Uherském Brodě, který způsobila technická závada na zářivkovém tělese, a celé nákupní centrum bylo zakouřeno.

Dne 8. 7. 2006 v 06:50 hod. byli hasiči informováni o požáru ve skladu v Uherském Brodě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru ve skladu obchodního domu Kvantum v Uherském Brodě.

Hasiči pronikli do skladu v dýchacích přístrojích a požár byl bleskově uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na další uskladněné zboží. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Zcela zakouřený obchodní dům museli hasiči postupně odvětrávat přetlakovou ventilací více než dvě hodiny. Kouř ze skladu prostoupil do většiny prodejních míst v obchodním domě, který musel zůstat pro veřejnost uzavřený.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla zjištěna technická závada na zářivkovém tělese ve skladu. Hořící plasty krytu zářivky spadly na palety se zbožím a požár se rozšířil. Požár poškodil tři jízdní kola a další uskladněné zboží na dvou paletách. Celkově způsobená škoda byla vyčíslena na 25.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet