Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič závodního auta havaroval u Řetechova

Dne 28. 4. 2012 v 11:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Řetechova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů z Luhačovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii závodního auta zn. Rover na amatérských závodech mezi obcí Řetechov a Ludkovice.

Řidič havaroval se svým upraveným vozem na oficiálně uzavřené trati amatérského závodu u Řetechova. Po vyjetí z tratě havaroval pilot bočně do stromu a utrpěl zranění krku. Jako první mu zdravotnickou pomoc poskytla posádka asistující při závodech. Muž měl předepsanou přilbu.

Po ošetření byl odvezen sanitním vozem na příjezdovou cestu k trati, kam následně přijela posádka zdravotnické záchranné služby. Po přeložení byl pacient odvezen do nemocnice k dalšímu ošetření a nezbytné péči.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin do okolní přírody. Při zásahu nebyl nikdo další zraněn. Místo události bylo předáno pořadatelům závodu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet