Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Čisté boural autobus a osobák, spolujezdkyni transportoval vrtulník do Liberce

Čtvrt hodiny před pátou hodinou odpolední 28. dubna 2012 byla na tísňovou linku ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu a autobusu.

K nehodě došlo na silnici 1/38, v křižovatce na obec Čistá a Bělá pod Bezdězem. Dle prvotních informací se na místě měly nacházet tři zraněné osoby a bylo potřeba vyproštění.

Na místo události byly vyslány dvě profesionální jednotky, a to HZS Bělá pod Bezdězem (CAS 15 Mercedes) a HZS Mladá Boleslav(CAS 27 Scania), na místo také vyjel vyšetřovatel. Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že obě vozidla skončila po nárazu v příkopě a v osobním vozidle je zaklíněná zraněná řidička. Další dvě osoby se nacházely mimo vůz.

Jedna byla zraněná těžce, druhá lehce. Jednotky PO začaly ve spolupráci s lékaři ZZS provádět stabilizaci a poté vyproštění osoby z vozu. Mezi tím na místě přistál vrtulník LZS. Po vyproštění byla řidička přeložena do vozidla ZZS a spolu s lehce zraněnou osobou převezena do nemocnice.

Další těžce zraněná spolujezdkyně byla transporotována letecky do Liberce.

Poté jednotky provedly protipožární opatření a zasypání uniklých provozních kapalin. Po zaměření a zadokumentování nehody Policií ČR bylo provedeno vytažení autobusu z příkopu a tento byl schopen samostatného odjezdu. Dle provotních šetření PČR stálo za vznikem nehody nedání přednosti v jízdě ze strany autobusu.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů
ÚO Mladá Boleslav

Sdílet