Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič odstavil auto a po pár minutách vyšlehly plameny, dodávka mu shořela

Dne 29. dubna 2012 v 08:24 hod. byli hasiči informováni o požáru dodávky u vlakového nádraží v Kunovicích – Loučce na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru dodávky zn. Fiat Ducato.

Řidič přijel k nádraží a dodávku s nákladem dřevěného uhlí odstavil u jedné z firem. Během asi patnácti minut došlo k požáru v motorovém prostoru auta. Několik lidí se snažilo začínající požár hasit pomocí pár přenosných hasicích přístrojů, ale plameny se rychle rozšiřovaly. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Jako první dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, které se ale pokazilo čerpadlo na cisterně a hasiči tak nemohli účinně zasáhnout. Po dojezdu naší cisterny z Valašského Meziříčí bylo rozvinuté vodní vedení napojeno a začal hasební útok. Požár byl rychle lokalizován, ale celková likvidace požáru zabrala asi hodinu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl příběh o odstávce vozidla a rychlém zjištění požáru. Požár auto zcela zničil, včetně převáženého nákladu dřevěného uhlí.

Požárem způsobená škoda byla odhadnuta asi na 30.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet