Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž zůstal zaklíněn s těžkým zraněním nohy při nehodě na Zlínsku

Dne 30. 4. 2012 v 03:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u obce Vésky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, u obce Vésky, došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem zn. VW Golf (SK) a nákladním autem zn. Renault s přívěsem.

Řidič středního věku narazil do boku nákladní soupravy a jeho osobní auto se po odražení převrátilo na střechu. Muž zůstal uvnitř vraku zaklíněn s těžkým zraněním nohy. Na jeho vyproštění vyjeli hasiči. Nehoda zablokovala hlavní tah.

Původně byla nehoda hlášena u obce Drslavice, a proto byla na místo vyslána jednotka z Uherského Brodu. Až po výjezdu jsme dostali upřesňující informaci od zdravotnické záchranné služby, že nehoda se stala blíže k Uherskému Hradišti. Dojezd vyslaných hasičů se tak prodloužil na třináct minut.

Po příjezdu se hasiči pustili do vyprošťovacích prací. Bleskově bylo připraveno speciální hydraulické nářadí, kterým se hasiči dostali do převráceného vozu. Postupně bylo uvolněno sevření kolem zraněného řidiče a během patnácti minut se ho podařilo dostat ven. Lékař a zdravotníci mu poskytli nezbytnou pomoc a po ošetření byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci.

Hasiči dál zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo nehody bylo předáno policii k šetření. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka zcela uzavřena několik hodin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet