Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry trávy a dalších porostů v Ústeckém kraji

Během víkendu 28. – 29.4. vyjéžděly hasičské jednotky profesionální i dobrovolné v Ústeckém kraji k dvaceti požárům travních a lesních porostů.

V okresu Chomutov zasahovaly jednotky celkem pětkrát na území města Chomutov u požárů menšího rozsahu a to v ulicích: Spořická, Palackého, Fugnerova, Březecká.

V okresu Děčín to byly 4 zásahy rovněž menšího rozsahu v Děčíně – Folknářích, Varnsdorfu – Studánce a v Pražské ulici v Rumburku.

V okresu Litoměřice vyjely jednotky k 3 požárům porostu a to v lese za hřištěm v Bechlíně – Předoníně 200×80m, Bohušovicích nad Ohří a v Roudnici nad Labem – neuhlídané pálení 40×50m.

V Předoníně se jednalo o vysokokmenný borovicový les, kde hořela převážně lesní hrabanka. Kmeny stromů byly požárem zasaženy maximálně do výšky 2 m. V prostoru zasaženém požárem bylo nalezeno ohniště a zbytky konstrukcí shořelého stanu. V jeho okolí byly poházeny pet lahve a zbytky grilovacích potřeb. Požár vznikl zřejmě nedbalostí neznámého člověk, který využil teplého počasí ke stanování a poobědvání v přírodě. Výše škody a případný pachatel je nyní předmětem vyšetřování Policie České republiky.

V okresu Teplice zasahovaly jednotky u třech požárů porostu a to v Bžanech – Hradišti, tráva 30×20m, v Rtyni nad Bílinou, tráva 5X40m a v Jeníkově.

V okresu Ústí nad Labem to byly 3 požáry porostu, dva v Ústí nad Labem – Předlice, Hrbovická ulice, Krásné Březno, Anežky České a v Malém Březnu. V okresu Most hořel travní porost dvakrát – menší rozsah, v ulicích Jana Palacha a Josefa Suka.

V okresu Louny to byl jeden požár porostu a to tři ohniska u obce Měcholupy Želeč.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet