Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou vozů u Jalubí hasiči vyprošťovali dvě řidičky

Dne 30. 4. 2012 v 19:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Jalubí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi Starým Městem a Jalubím došlo k těžké dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozy zn. Š Felicia a Seat Cordoba.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů došlo k vážným zraněním obou řidiček. Obě vážně zraněné ženy zůstaly ve svých vracích aut zaklíněny. Na pomoc vyjeli hasiči, zdravotníci a policisté. Nehoda zcela zablokovala silnici.

Hasiči byli na místě zásahu za pět minut po výjezdu ze stanice. Velitel zásahu potvrdil vyprošťování dvou osob a zasahující tým hasičů rozdělil na dvě skupiny. Každá se věnovala vyprošťování v jednom z vozů. Postupně byly odstřiženy dveře i sloupky aut, uvolněno sevření a obě ženy byly postupně vytaženy pro připravené zdravotníky.

Po nutném ošetření obou řidiček byly obě odvezeny do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci. Podle lékaře utrpěla jedna středně těžké a druhá těžké zranění. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela uzavřena doprava na silnici. Místo nehody bylo předáno k šetření policii.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet