Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár venkovního skladu plastového materiálu ve Šternberku se škodou půl miliónu korun

Z původně ohlášeného požáru trávy v okrajové části Šternberka za tamním skladem vodo instalatérského materiálu se na tísňovou linku následně dovolalo dalších několik oznamovatelů, kteří nedokázali přesně určit o jaký požár jde, plameny byly ale intenzivní a viditelné z dálky.

K události operační středisko hasičů vyslalo jednotku požární stanice Šternberk. Ta na místě zjistila, že došlo převážně k zahoření kovových kojí s plastovým materiálem a požár v době příjezdu HZS nabral na velké intenzitě.

Velitel zásahu tedy požádal o povolání dalších jednotek s cisternovými vozidly. K pomoci tak přijely další dvě profesionální jednotky požárních stanic Olomouc a Uničov a to osádky tří cisternových vozidel, doplněné o dobrovolné hasiče Bohuňovice, Bělkovice – Laštany a Moravský Beroun.

Hasičům se po několika minutách podařilo požár lokalizovat. Další dvě hodiny pokračovali v postupném rozebírání zhruba stovky kovových klecí s hořícím materiálem a dohašování také za pomoci vysokozdvižného vozíku pracovníkem skladu.

Požár se naštěstí podařilo zastavit v čas, v nedaleké blízkosti bylo uskladněno další velké množství různých plastových, stavebních součástí a hrozilo i rozšíření do uzavřené rovněž skladovací haly. Majitel škodu předběžně vyčíslil na půl miliónu korun. Co je příčinou vzniku požáru v tuto chvíli šetříme společně ve spolupráci s Policii ČR.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet