Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyjeli během včerejšího dne k desítce požárů

V pondělí 30. dubna 2012 zasahovali hasiči Královéhradeckého kraje u desítky požárů. Ve večerních hodinách se jednalo především o požáry v souvislosti s „pálením čarodějnic“, které lidé předem neohlásili na operační střediska hasičů nebo neuhlídali před šířením.

Hradec Králové

19:24 hodin profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z městské části Třebeš vyjeli k požáru uskladněných palet v ulici V Mlejnku v Hradci Králové. Ještě ve večerních hodinách se požár znovu rozhořel a profesionální hasiči museli na místo znovu vyrazit. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

19:58 hodin profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli k ohlášenému požáru trávy a lesního porostu v ulici Pamětník v Chlumci nad Cidlinou. Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že se jedná o „pálení čarodějnic“, které probíhalo na nevhodném místě a nebylo předem ohlášeno na operační středisko hasičů.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

20:47 hodin profesionální hasiči z Dobrušky společně s náchodskými dobrovolnými hasiči z Nového Města nad Metují a Nového Hrádku vyjeli na ohlášený požár lesa u Nového Hrádku na Náchodsku. Jednalo se opět o neohlášené „pálení čarodějnic“.

Územní odbor Náchod

11:34 hodin profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda likvidovali požár suché trávy na ploše zhruba 20 krát pět metrů v Kovářově dole v Náchodě.

13:07 hodin rozsáhlý požár hrabanky a lesního porostu likvidovali hasiči v oblasti Ruprechtického Špičáku. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova, dobrovolní hasiči z Broumova, Meziměstí, Teplic nad Metují a Jetřichova. Hořet začalo ve strmém svahu a požár se rozšířil na plochu zhruba jednoho hektaru. Hasiči dopravovali vodu na požářiště ze tří kilometrů vzdálených Ruprechtic. Hmotná škoda nebyla prozatím vyčíslena.

21:09 hodin profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Police nad Metují, Hronova a Machova vyjeli k požáru rodinného domu v ulici Žďárská v Polici nad Metují.

21:42 hodin požár tújí a plotu u rodinného domu v ulici Na třešňovce ve Velichovkách likvidovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Velichovek. Požár způsobil škodu za 30 tisíc korun.

Územní odbor Trutnov

19:49 hodin místní dobrovolní hasiči prováděli monitoring při „pálení čarodějnic“ v Hajnici.

22:19 hodin dobrovolní hasiči z Úpice monitorovali „pálení čarodějnic“ v Úpici.

Územní odbor Jičín

06:30 hodin profesionální hasiči z Jičína vyjeli k požáru ve slévárně místní firmy v ulici Popovická v Jičíně. Jednalo se o požár filtrů, hmotná škoda byla vyčíslena na 400 tisíc korun.

13:30 hodin dobrovolní hasiči ze Sobotky likvidovali požár stohu staré slámy v Sobotce.

21:12 hodin požár odpadu v areálu Hacaru v Hořicích likvidovali profesionální hasiči z Hořic.

21:37 hodin jednotka dobrovolných hasičů z Miletína vyjela k požáru v obci Borek. Po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o nedovolené pálení starých oken. Hasiči požár uhasili a poučili majitelku.

22:33 hodin beze škody se obešel požár dříví u rodinného domu v Robousech, který likvidovali profesionální hasiči z Jičína.

23:17 hodin profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli k požáru trávy u Podlevína. Jednalo se však o neohlášené pálení.

23:45 hodin k požáru křoví a trávy u rybníka v Kumburském Újedzu vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet