Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušné odpoledne zažívají hasiči na Prostějovsku i Přerovsku i v úterý

Během poslední hodiny vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů k pěti požárům.

Hasiči v Olomouckém kraji prakticky od soboty přijímají další a další informace o požárech, neměnná situace je i za poslední hodiny, kdy operační středisko přijalo již pátou událost spojenou s požárem. Za poslední půlhodinu vyjeli například hasiči na prostějovsku již ke třetímu požáru. Opět hoří les v Přemyslovicích tentokráte na jiném místě a naštěstí byl požár včas zpozorován a nedochází k velkému rozhoření.K u­dálosti je prozatím vysláno pět jednotek, postupně se snaží požár lokalizovat.Hasiči zřídili dopravu vody pomocí čerpadel z nedalekého jezírka.

K požáru odpadu po výrobě peletek vyjely také jednotky do obce Čelechovice na Hané. K pomoci celkem vyjelo sedm jednotek. Jedná se o odpad hořící v jámě. Hasičům se během chvíle podařilo požár lokalizovat. V tuto chvíli ale stále pokračují v dohašování požáru.

K dalšímu požáru skládky v současnosti míří také pět jednotek do obce Hrubčice na Prostějovsku. Dle prvotních informací by se nemělo jednat o požár velkého rozsahu a vyslané jednotky by situaci měli bez problémů zvládnout.

U posledních dvou zmiňovaných požárech zasahovali hasiči na Přerovsku a Olomoucku. V Hranicích pět jednotek likvidovalo požár trávy na rozloze 50 × 10 metrů, který se částečně před lokalizací rozšiřoval a na Olomoucku místní hasiči Dolany s profesionální jednotkou stanice Šternberk likvidovali požár tújí, ten se ještě před příjezdem podařilo likvidovat a hasiči provedli dohašení a následnou kontrolu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet