Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Herolticích od udírny shořela střecha domu

Střechu hospodářského stavení a staršího rodinného domu zničil v úterý odpoledne požár v obci Hoštice-Heroltice na Vyškovsku. 

Oheň vypukl v udírně v hospodářském stavení, v níž se vzňaly mastnoty a maso, požár se dřevěnou konstrukcí stropu rozšířil do půdního prostoru a na střechu tohoto stavení, a odtud také na střechu sousedního rodinného domu. Požár byl hasičům ohlášen ve 14.02 hodin, na místě zasahovaly ytčři jednotky hasičů – profesionální ze stanice ve Vyškově, a dobrovolné jednotky z Hoštic-Heroltic, Vyškova a Ivanovic na Hané.

Hasiči zasahující v hustém kouři v dýchacích přístrojích proti plamenům nasadili čtyři vodní proudy, požár hasili ze země i z pracovního koše automobilového žebříku. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu ve 14.36 hodin. Po rozebrání konstrukce střechy a dohašení lokálních ohnisek hoření likvidaci požáru hasiči ukončili v 17.20 hodin. Požářiště zkontrolovali termokamerou. Protože oheň a žár narušil jednu ze zdí, na místo byl přivolán statik.

Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při obsluze udírny, škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 250 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet