Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vybrané události HZS Ústeckého kraje

Vybrané události HZS Ústeckého kraje ze dne 1/2. 5. 2012.

Územní odbor Děčín

Požár zemědělského nakladače

2.5. 13:56 Na linku tísňového volání byl oznámen požár zemědělského stroje v odchovně skotu v obci Malšovice. Krajské operační a informační středisko k požáru vyslalo jednotku HZS ze stanice Děčín se dvěma cisternovými hasičskými stříkačkami. Hasiči po příjezdu na místo nalezli zemědělský nakladač v hale celý v plaměnech. Požár hasili dvěma vodními vysokotlakými proudy. Oheň byl lokalizován v 14:15 a zlikvidován v 15:33. Příčinou požáru byla technická závada. Protože se jednalo o čtyřicet let starý stroj, majitel žádnou škodu nestanovil.

Územní odbor Most

Požár trávy keřů a černé skládky

2.5. 12:13 Na linku tísňového volání byl oznámen požár trávy a keřů u zahrádkářské kolonie mezi kolejemi a potokem v Mostě – Patokryjích. Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ze stanice Most, dobrovolnou jednotku z Obrnic a drážní podnikovou jednotku SŽDC. Požár o třech ohniscích měl celkovou rozlohu 20×400m. Hasiči se rozdělili a zasahovali na třech místech, jednalo se o požár trávy, keřů a části černé skládky. Hasiči požár lokalizovali v 12:34 a zlikvidovali v 12:57.

Územní odbor Chomutov

Požár opuštěné kůlny

2.5. 1:18 Jednotka HZS ze stanice Chomutov a dobrovolná jednotka z Jirkova vyjely na žádost Městské policie k požáru za Jirkovem ve směru na Starý Březenec. Hořela kůlna na opuštěném pozemku. Hasiči požár lokalizovali vodním proudem v 1:48 a zlikvidovali v 2:35. Pravděpodobná příčina: manipulace s otevřeným ohněm. Škoda je v šetření.

Územní odbor Děčín

Požár černé skládky

2.5. 0:21 Jednotka HZS ze stanice Děčín a dobrovolná jednotka z Horního Žlebu vyjely k požáru v Ptačí ulici v Děčíně – Letné. Hořela stará tráva, větve a domovní odpad na ploše 10×10m. K černé skládce byl špatný přístup pro automobilovou techniku. Hsiči nasadili dva vodní proudy C. Požár lokalizovali v 1:47 a zlikvidovali v 2:19. Pravděpodobná příčina požáru: nedbalost.

Územní odbor Žatec

Požár osobního auta

1.5. 15:18 Jednotka HZS ze stanice Žatec a dobrovolná jednotka z Postoloprt vyjely k požáru osobního auta u obce Staňkovice. Hořela Škoda Favorit na polní cestě. Auto bylo zasaženo požárem v plném rouzsahu. Hasiči požár lokalizovali v 15:32 a zlikvidovali v 15:45. Pravděpodobná příčina požáru: technická závada. Škoda zatím nebyla určena. Foto: Michal Hrdlička HZS ÚK

Územní odbor Chomutov

Požár střechy

30.4. 21:19 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří střecha rodinného domku v Palackého ulici v Jirkově. Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo jednotky HZS ze stanice Chomutov s dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami a dobrovolnou jednotku z Jirkova s jednou cisternovou automobilní stříkačkou. Požár byl uhašen oznamovatelem před příjezdem jednotek. Jednalo se o prohořelou střechu 50 × 30cm. Pravděpodobnou příčinou byla zábavní pyrotechnika. Škoda nebyla stanovena.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet